Ionidor Construct

Sfaturi utile pentru securizarea locuințelor

      Contextul actual al pandemiei de Coronavirus, impune măsuri sporite de igienă, protecție a sănătății populației și limitarea pe cât posibil a contactării virusului prin distanțare socială.

      Odată cu trecerea lunilor mai-iunie, considerate ca fiind perioada de vârf a acestei pandemii, o parte din companii, fabrici și spații comerciale și-au reluat activitatea. Cu toate acestea sunt în continuare persoane atât din țară cât și din străinătate care au fost disponibilizate și care nu au mai reușit să revină la vechiul job sau în țara în care își desfășurau activitatea.

      Aceste situații deosebite conduc la o creștere importantă a ratei infracționalității. Cercetările științifice au arătat că purtarea zilnică a măștilor poate fi însoțită de o creștere a comportamentului antisocial, adică desfășurarea a diferite acțiuni ce pot trimite oamenii în închisoare, de la furturi, la spargeri de mașini sau locuințe.

      Aceste evenimente nefericite pot fi descurajate și prevenite dacă obiectivele și bunurile de valoare sunt protejate cu sisteme de securitate precum sistemele antiefracție și sistemele de monitorizare video. În continuare vom prezenta care sunt sistemele de securitate cele mai potrivite în funcție de spațiul în care sunt instalate acestea.

      Persoanele care locuiesc la casă trebuie să aibă în vedere faptul că spațiul pe care trebuie să îl protejeze împotriva hoților este unul destul de generos. Hoții vor avea mai multe căi de acces prin care ar putea să pătrundă în curte sau locuință.  Este indicat să stabiliți care este traseul dumneavoastră zilnic din clipa în care ați ajuns în fața casei și până când ați intrat în locuință, pentru a putea identifica cât mai exact zonele în care securitatea ar trebui sporită.

      Punctul de plecare în acest traseu poate fi chiar poarta. Sporirea securității și siguranței porții dumneavoastră poate fi realizată cu ajutorul unei automatizări electrice. Prin instalarea acestui sistem veți fi sigur că deschiderea porții dumneavoastră se va face wireless doar din telecomanda personală, limitând în acest fel posibilitatea unor deschideri frauduloase. Pe langă siguranța oferită, un sistem de automatizare garantează și un plus de confort în special în zilele friguroase sau ploioase.

      Aici puteți solicita informații și ofertă personalizată pentru automatizări porți și uși de garaj.

      Nici poarta pietonală nu trebuie neglijată, astfel că pentru controlul accesului pietonal, soluția cea mai potrivită este echiparea porții cu un videointerfon cu yală electromagnetică. Veți ști tot timpul cine se află la poarta dumneavoastră și veți decide cui veți permite accesul pe proprietate. Singurele persoane ce vor avea acces liber vor fi membrii familiei sau persoanele apropiate dumneavoastră și care vor deține un tag/ cartelă de acces. 

     Aici puteți solicita informații și ofertă personalizată pentru videointerfoane rezidențiale și yale electromagnetice.

     După securizarea primei zone de acces, urmează curtea. Vom presupune că hoțul a trecut de primul obstacol și se îndreaptă spre casă. Instalarea unui sistem de supraveghere video în punctele cheie ale curții sau zonei de acces principale va permite înregistrarea momentului efracției, facând posibilă identificarea infractorului. Simpla prezență a unui sistem de securitate video pe proprietatea dumneavoastră descurajează tentativele de spargere și furt din locuință. Sistemul de securitate video prevenind astfel evenimentele nedorite.   

    Aici puteți solicita informații și ofertă personalizată pentru kituri sisteme supraveghere video .

    Pentru securitatea casei, soluția cea mai potrivită este instalarea unui sistem de alarmă antiefracție cu mai multe tipuri de detectori. Aceștia vor declanșa alarma atunci când sesizează mișcare în casă, atunci când sesizează un geam spart sau forțarea ușii de la intrare. Un astfel de sistem poate asigura locuinței și protecție împotriva incendiilor și inundațiilor dacă se optează pentru detectoare de fum și scurgeri de apă, dovedindu-se un aliat de încredere în protejarea locuinței.

     Aici puteți solicita informații și ofertă personalizată pentru sisteme de alarmă și sisteme antiincendiu 

     Pentru persoanele care locuiesc la bloc, prima și posibil cea mai eficientă soluție de securitate este instalarea unui interfon, care va limita accesul persoanelor care nu locuiesc în clădire. Un videointerfon va aduce un plus de siguranță având posibilitatea să vedeți persoana care solicită acces în clădire. Echiparea scării de bloc cu un astfel de sistem nu presupune o investiție semnificativă, însă avantajele oferite de un astfel de sistem sunt peste așteptări.

     Aici puteți solicita informații și ofertă personalizată pentru interfoane bloc și videointerfoane bloc.

     Pentru supravegherea spațiilor comune din bloc precum scara și holurile sau monitorizarea parcării auto recomandăm instalarea unui sistem de supraveghere video care va stoca imaginile pe o perioadă mai lungă de timp. În momentul proucerii unui incident în scară sau mai frecvent în parcare, imaginile vor ajuta la rezolvarea rapidă a acestora. Puteți opta pentru kituri de supraveghere video cu 4 camere, 8 camere sau 16 camere.

   Aici puteți solicita informații și ofertă personalizată pentru sistem supraveghere video bloc. 

Pentru mai multe sfaturi utile și articole interesante dă click AICI !